Me uppouduimme täysillä tähän kiihkeään aikuisille suunnattuun rakkausromaaniin. Ana Huangin Kings of sin: Viha aloittaa seitsenosaisen kirjasarjan, joka on inspiroitunut seitsemästä kuolemansynnistä.
“Tai ehkä ärtymykseni liittyi jotenkin siihen, että hänen läsnäolonsa jopa rennossa paitapuserossa ja hameessa herätti sisälläni kuumuuden, jota en kaivannut. Kehoni ei ollut ennen reagoinut yhtä syvästi kehenkään, enkä edes pitänyt hänestä.”
Vivian Lau on kohta kolmekymppinen ja hän tietää perheensä odottavan hänen menevän pian naimisiin – vielä hyviin sellaisiin. Laun perheellä on menestyvä yritys ja rutkasti rahaa, mutta he ovat rikastuneet vasta meneillään olevan sukupolven aikana ja ovat siksi uusrikkaita. Uusrikkaita ei hyväksytä kaikista ekslusiivisimpiin seurapiireihin ja Vivian Laun avioliiton odotetaan korjaavan tilanne.
Herra Lau, Vivianin isä, kiristää seurapiirien halutuimman poikamiehen, Dante Russon, kihlautumaan Vivianin kanssa. Danten suku edustaa vanhaa rahaa ja on hyvin vaikutusvaltainen. Avioliiton kautta Laun perheellä on mahdollisuus päästä asemaan, johon heillä ei muuten olisi mitään asiaa.
“‘Mode de Vie nimesi hänet viime vuonna yhdeksi maailman halutuimmista alle 40-vuotiaista poikamiehistä. Rikas, komea, paljon valtaa. Isäsi on kyllä ylittänyt itsensä.’ Äiti taputti isän käsivartta kasvot säihkyen.”
Järjestetyt avioliitot ovat yleisiä Vivianin maailmassa. Vivian ei siis osaa epäillä kiristystä, vaan olettaa miesten päässeen jonkinlaiseen bisnessopimukseen. Ajatuksen vahvistaa myös Danten käytös. Mies on jatkuvasti työmatkoilla ja asettaa tiukat rajat avioliitolle. Suhde on hänelle vain yksi bisnesliike.
Tarinaa seurataan niin Vivianin kuin Dantenkin näkökulmasta. Vivian suostuu kihloihin velvollisuuden tunteesta perhettään kohtaan ja toivoo avioliiton kääntyvän vielä rakkaudeksi. Dante taas pyrkii tekemään kiristyksen tyhjäksi päästäkseen eroon koko Laun perheestä. Eri näkökulmat kuljettavat tarinaa jouhevasti eteenpäin ja upottavat lukijan rikkaiden maailmaan.
“Näin Dantesta unta kolmena peräkkäisenä yönä. En muistanut, mitä unissa tapahtui, mutta heräsin joka aamu siihen, että hänen aavekosketuksensa viipyili jalkovälissäni ja vatsassani tuntui kireä halun pallo.”
Teos on täynnä draamaa, toiveita ja seksiä. Vaikka oli kiva lukea rakkausromaania, jossa myös himo on läsnä, oli teoksessa joitakin turhauttavia ajatuksia seksiin liittyen. Jossain vaiheessa esimerkiksi annettiin ymmärtää, että vain yhdyntä olisi seksiä.
Viha on tietysti tässä osassa läsnä, mutta sitä käsitellään suoraan aika vähän. Danten viha tuntui Térin mielestä toisinaan epäaidolta, kun se oli niin jatkuvaa, mutta Araceliksen mielestä vihaa myös taustoitettiin.
Tarinassa on läsnä kivoja sivuhahmoja ja Danten ja Vivianin suhdetta myös heihin oli mukava seurata. Upeiden miljöiden kuvausten mukana oli kiva kulkeutua hetkeksi muualle. Me jäämme innolla odottamaan sarjan jatko-osaa, joka julkaistaan suomeksi jo syksyllä.
Kings of sin: Viha, Ana Huang, Otava, 2024
Suomentanut Elina Koskelin
Englanninkielinen alkuteos: The King of Wrath, 2022
Comments